• Vaistų gamyba per 1 d. d.
  • Nemokamas pristatymas nuo 29,99 €.
Krepšelis

Prekių krepšelyje nėra.

MENIU

Naujienos

„Valerijono“ arbatinė kviečia į atsinaujinusius šeštadienio renginius

„Valerijono“ arbatinė kviečia į atsinaujinusius šeštadienio renginius

Valerijono arbatinės interjerasŠiauliuose įsikūrusi „Valerijono“ arbatinė pavasarį pradėjo atnaujinusi edukacines programas ir kviečianti į atgijusią šeštadienio tradiciją – atrasti sveikatai palankius patiekalus ar desertus. Keičiantis orams, po šaltojo sezono, natūraliai norisi augalinio, vitaminingo ir gardaus maisto, kuris būtų ne tik naudingas sveikatai, bet ir suteiktų energijos ir teigiamai veiktų savijautą.

Prieš pandeminį laikotarpį vykę šeštadienio pusryčiai buvo sulaukę gausaus būrio šiauliečių ir net miesto svečių. Šiemet paskatinta pietaujančių ir apsilankančių svečių „Valerijono“ arbatinės komanda vėl kviečia suplanuotais šeštadieniais domėtis sveikatai palankesne mityba, atrasti naujus patiekalus, išmokti pasigaminti patiekalus iš arbatinės valgiaraščio.

Vertingi patiekalai iš ekologiškų žaliavų

„Valerijono“ vaistinės ir arbatinės direktorė Almyra Girdenienė pabrėžia, kad besidominčių augaline mityba vis daugėja. „Džiugu matyti, kadVeganiškas tortas pas mus apsilanko įvairaus amžiaus žmonių, tačiau smagiausia, kai užsuka jauni žmonės, šeimos ir jie renkasi naudingą mitybą. Mūsų patiekalai gaminami iš tvariai ir ekologiškai išaugintų ūkių. Siekiame, kad svečiai kaip įmanoma gautų maksimalią naudą organizmui“.

Pirmasis šeštadienio dirbtuvių startas buvo augalinių veganiškų triufelių dirbtuvės, kuriuos sukvietė mažus ir didelius smaližius mokytis gaminti sveikatai palankesnį saldėsį. Kvepėjo rūšine kakava, retais prieskoniais, akys raibuliavo nuo spalvų, o gomurį kiekvienas dalyvis lepino sveikatai palankiais triufeliais, kurie skoniu nenusileido klasikiniams.

„Kiekvienas dalyvis turėjo įvairių klausimų, tačiau visiems besąlygiškai atsakėme, kokių naudingų savybių turi fermentuota siauralapio gauromečio arbata, ir kaip ji gali būti naudojama triufeliams gaminti? Koks Azijos prieskonis šiam desertui suteiks švelnaus aitrumo ir tuo pačiu būti naudojamas kosmetikos gamyboje? O triufeliams gardinti naudojome spalvingus ir sveikatai naudingus ingredientus – liofelizuotas avietes, liofelizuotus šaltalankius, gliaudytas kanapių sėklas, net žaliąją arbatą!“ – akcentavo vadovė A. Girdenienė, pati jau daugelį metų besilaikanti sveikatai palankios mitybos principų.

GASTRO dirbtuvės – prisijaukinti pavasarinę mitybą

Sveikatai palankūs saldumynaiArtimiausios GASTRO dirbtuvės „Valerijono“ arbatinėje planuojamos balandžio 15 dieną. Tema – veganiškas bolivinės balandos ir burokėlių maltinis su daigintų sėklų salotomis ir veganezu. Ja dalyviai bus kviečiami pasitikti tikras pavasario spalvas ir skonius. Pirmenybė bus teikiama daržovėms, grūdinėms kultūroms, daigintoms sėkloms, 100 % augalinės kilmės sudedamosioms dalims.

Dalyviai sužinos, kuo naudinga organizmui bolivinė balanda? Kaip pasigaminti augalinį maltinį be gliuteno, kiaušinio ir kitų alergenų? Kaip pradėti daiginti sėklas ir kokios jos naudingiausios? Kaip pasigaminti augalinį veganezą tiksliomis proporcijomis?

Kiekvienas išmoks nuo pradžios iki pabaigos pasigaminti visą patiekalą. Tai tikra puota lėkštėje – sveiko sotumo suteikiantis bolivinės balandos ir burokėlių maltinis su itin naudingomis daigintų sėklų salotomis ir veganezu.

Kiekvienas dalyvis dirbtuvėse pasigamins po porciją bolivinių balandų ir burokėlių maltinį, salotų su daugintomis sėklomis ir veganezo.

Valerijono“ arbatinei temų įvairovę sufleruoja arbatinės svečiai ir lankytojai. Ajurvedinius, dietinius ir kitus sveikatai palankius valgius ir desertus besirenkantieji nepamiršta ir tradicinių. Legendiniai virtų bulvių cepelinai su avinžirnių, lęšių ar daržovių įdarais sulaukia ne tik vietinių, tačiau miesto svečių ar užsieniečių susidomėjimo. Arbatinėje galima užsisakyti ir pasmaližiauti vietoje čia gaminamų saldėsių, pyragų, tortų, proginių kulinarinių gaminių.

Platesnę informaciją apie „Valerijono“ arbatinę ar edukacines dirbtuves rasite https://www.facebook.com/valerijonoarbatine/